Oraroo
Înregistrează Compania
https://blog.echipanoastra.ro/assets/1056a81e-8c45-4b8b-a7ae-91e993f0e98c

Trenduri și realități în utilizarea resurselor externe

Forța de muncă optează să lucreze de acasă ca o alegere și nu de nevoie. Conducerea activității companiilor se realizează mai mult pe baza rezultatelor. Managerii pun preț mai mult pe abilități demonstrabile. Această schimbare duce la orientare către modelele de lucru la distanță si lucrul cu resurse externe. Nevoile de integrare a resurselor externe în operațiuni sunt diferite. Uneori colaboratorii pot fi considerați chiar ca interni. Alteori, colaborările sunt mai reduse, chiar ocazionale

Trenduri și realități în utilizarea resurselor externe
Evoluții

Pandemia pare să fie promotorul evident al creșterii fără precedent a muncii la distanță. Dar din motive de necesitate. In momentul de fata însă, forța de munca optează să lucreze de acasă ca o alegere și nu de nevoie.

In acest context conducerea activității companiilor a început sa se realizeze pe baza rezultatelor, mai degrabă decât pe baza prezenței angajaților. Managerii au început sa pună preț mai mult pe abilități demonstrabile decât pe aptitudini.

Această schimbare a stilului de management a dus într-o progresie naturală la deschidere si orientare către modelele de lucru la distanță.

In condițiile lipsei de resurse umane competente si disponibile rapid, s-a accentuat deschiderea către lucrul cu resurse externe de la alte companii sau chiar lucrători independenți.

Soluții

Companiile necesită acum metode noi pentru a se angaja în relații profunde de colaborare dincolo de localizarea fiecăruia din colaboratori. Simultan, trebuie sa schimbe abordările învechite care separă în mod tradițional munca prestata de resurse externe sau lucrători independenți de cea cu normă întreagă și angajați.

Companiile realizează că pentru a atrage și a colabora cu acești profesioniști externi, au nevoie de noi modele de lucru, inclusiv de abilități de conducere sau norme culturale și comportamentale. E nevoie de :

  • Schimbarea percepției de la achiziția de talente la accesare de talente
  • Tratarea resurselor externe ca „angajați” de primă clasă și nu ca niște străini
  • Abordare pe baza de metrici pentru evaluarea obiectivelor de afaceri și beneficia de rezultatele produse de resursele externe
Realități

Dincolo de aceste trenduri, trebuie sa rămânem conștienți de faptul ca nevoile de integrare a resurselor externe in operațiunile companiilor sunt in mod obiectiv diferite.

Uneori modul de colaborare cu resursele externe poate fi foarte integrat pana la a putea fi considerat chiar ca o resurse interna dar cu o alta modalitate de remunerare.

Alteori, colaborările au o frecventa sau o durata mai redusa, pana chiar la ocazional. Nevoile de integrare al acestor resurse externe este mai redus in acest caz.

Abordarea Oraroo

Oraroo ia în calcul aceste variații ale nivelului de integrare a resurselor externe.

O dată stabilite detaliile contractuale pentru utilizarea resurselor externe, în Oraroo acestea se creează în același ecran de gestiune a angajaților. Spre deosebire de angajați, se selectează categoria „Partener Servicii” pentru a indica lipsa unui contract de muncă.

1. Adaugare Partener Servicii Din Actiuni Rapide 1024x219

La momentul introducerii resursei externe în sistem se recomandă și introducerea costului orar pentru respectiva resursă. Va fi de ajutor la calculul costurilor și profitabilității proiectelor.

La momentul introducerii în sistem, există posibilitatea stabilirii tipului de acces -total sau restricționat.

2. Cost Si Acces Restrictionat

Când se are în vedere tratarea resursei externe similar unui angajat, atunci drepturile în Oraroo sunt similare angajaților din echipa pe care respectiva resursa externă a suplimentat-o.

3. Acces Fara Restrictii

Va putea consulta absențele planificate ale colegilor de echipă, va putea solicita aprobare de concediu și indisponibilitatea lui se va vedea în Oraroo, va putea realiza pontaje pe proiectele alocate, va putea vedea pe ce proiecte și clienți lucrează colegii săi, etc.

6. Proiectele Echipei Mele Vizualizare Cu Resursa Fara Restrictii 1024x279

Când se are în vedere integrarea unui resurse externe cu care se colaborează ocazional, nivelul de acces la informațiile referitoare la colegi, proiecte, clienți sunt restricționate.

4. Acces Cu Restrictii 1024x388

Adesea, în aceste cazuri este nevoie doar de :

  • colectarea disponibilității resursei externe respective

5. Indisponibilitate Calendarul Meu 1024x490

  • alocarea acesteia pe proiectele agreate

7. Managerul Aloca Resursa Externa 1024x562

  • completarea în pontaj proiect timpului lucrat și detaliile activităților realizate în cadrul proiectelor alocate

7. Pontaj Resursa Externa Dupa Alocare 1024x206

 

Avantajul Oraroo

Extinderea aspectelor de administrare resurse umane cu elementele necesare pentru gestiunea resurselor externe se face cu integrarea cu zona de operațiuni / proiecte.

Oraroo permite accesul la un portal self – service resurselor externe pentru a obține informații în ce privește alocarea și planificarea pe proiecte

Prin informațiile colectate, Oraroo permite managerilor

  • Vizibilitate asupra disponibilității resurselor externe pentru planificare
  • Monitorizare efortului cât și a indicatorilor de performanță proiect (cost, profitabilitate)