Oraroo
Înregistrează Compania
https://blog.echipanoastra.ro/assets/1607cf8e-233e-4751-a6b6-b38b18391a86

Pontaj de salarizare automat și fară griji

Pontajul de salarizare este o activitate care implică un efort considerabil din partea responsabililor de Resurse Umane, întrucât uneori este necesară consultarea și verificarea mai multor surse. Noi am facilitat acest traiect prin crearea unei functionalități în platforma Oraroo, care automatizează acest proces. Pontajul se completează în mod automat, pe baza normei de lucru a angajaților și a cererilor de concediu adăugate și aprobate de manageri în sistem. Acesta poate fi exportat în format Excel direct de pe platformă, în funcție de luna pentru care se dorește verificarea datelor.

Pontajul, un element de bază

Pontajul este unul din elementele care stau la baza întocmirii statelor de salarii. Ținând cont de art. 119 din Legea 53/2003 privind Codul Muncii, angajatorul are obligația de a ține evidența orelor de muncă prestate de fiecare salariat și de a supune controlului inspecției muncii aceasta evidență ori de cate ori se solicită acest lucru.

Ce reprezintă pontajul de fapt? Pontajul este un document justificativ, care atestă numărul de ore lucrate efectiv de salariați pe un anumit interval de timp, necesar la calculul beneficiilor salariale.

Întocmirea acestuia este o activitate care implică un efort considerabil din partea responsabililor de Resurse Umane, întrucât uneori este necesară consultarea și verificarea mai multor resurse precum: confirmări din partea managerilor vis-a-vis de concediile angajaților, timpul de muncă prestat efectiv de aceștia, absențe nemotivate, ore suplimentare efectuate etc. Consolidarea manuală a informației primite necesită mult efort, mai ales când numărul angajaților în cadrul organizației este ridicat.

Platforma Oraroo ajută la diminuarea efortului depus de departamentul Resurse Umane, descărcarea pontajului de salarizare fiind posibilă la un click distanță. Acesta se completează în mod automat, pe baza normei de lucru a angajaților și a cererilor de concediu adăugate și aprobate de manageri în sistem.

Pontajul de salarizare poate fi exportat în format Excel direct de pe platformă, în funcție de luna pentru care se dorește verificarea datelor.

Export Pontaj Salarizare 1

Documentul exportat  este organizat pe 3 secțiuni, cu informații despre:

  1. timpul lucrat conform program de lucru și normă de lucru zilnică, interval de timp lucrat, tipuri de concedii efectuate și zile de concediu rămase disponibile sau efectuate în avans;
  2. posturile, departamentele și centrele de cost pe care sunt alocați salariații, precum și informații necesare pentru plata și transmiterea electronică a “fluturașilor” de salarii;
  3. administrarea orelor suplimentare, în funcție de tipul acestora (ore program obișnuit, ore de noapte, ore sarbatori legale, ore weekend) și metoda lor de compensare.

Pontaj Salarizare Automat 1

Astfel, utilizarea platformei Oraroo ajuta la:

  • centralizarea în cadrul unui singur document a timpului lucrat de salariați conform program de lucru și normă de lucru zilnică, cererilor de concediu și orelor suplimentare;
  • eliminarea erorilor umanemodelul tradițional al pontajului de salarizare fiind înlocuit prin introducerea unui sistem electronic de gestionare a datelor necesare întocmirii acestuia;
  • diminuarea timpului alocat de către responsabilii de Resurse Umane și manageri pentru verificarea datelor și creșterea eficientei prin alocarea timpului și atenției către alte proiecte.